Novinky

ZEMŘEL ZPĚVÁK JOE DIFFIE ( 30.03.2020 )

V neděli 29.března zemřel v důsledku nakažení coronavirem ve svých 61 letech jeden z nejpopulárnějších country zpěváků ´90 let Joe Diffie.

Rodák z oklahomské Tulsy měl v devadesátých letech na hitparádách mnoho singlů, z nichž většina stanula na samotném vrcholu. Z celkem 18 singlů se dostalo v hitparádě do Top 10 a 5 z nich bylo No1 hitem. Na svém kontě měl i jednu cenu Grammy za „Nejlepší spolupráci“ v oblasti country music za píseň „Same Ole Train“, kterou nazpíval s Merle Haggardem, Marty Stuartem a dalšími. Písničky jako např. Pickup Man, So Help me Girl, Third Rock From The Sun, nebo Honky Tonk Attitude patří k naprosto zásadním písním novodobé historie country, na kterých vyrůstala současná generace country zpěváků.

Toby Keith k odchodu Diffieho řekl: „Právě jsme pocítili jaké to je, kluk z Oklahomy Joe Diffie nás opustil kvůli koronaviru. Moje děti vyrůstali v blízkosti jeho rodičů. Moje motlitby patří jeho rodině. Byl to velký zpěvák a bude stále s námi, dávám si na tebe pivo, Joe, najdi tam klid“.
Zpěvák Colt Ford reagoval na Diffie úmrtí se slovy: „Když jsem se dozvěděl o Joeově odchodu, musel jsem zastavit auto, kterým jsem právě jel a nemohl jsem tomu v prvních chvílích vůbec uvěřit. Mluvili jsme spolu minulý týden, kdy byl v nemocnici a Joe mi říkal - Nedělej si starosti, Colte, všechno bude v pořádku. Byl to jeden z nejlepších country zpěváků, jaké jsem kdy slyšel a navíc skvělý člověk, odpočívej v pokoji, Joe“.
Ricky Skaggs sdělil k této smutné zprávě: „Jsem velice smutný ze zprávy o odchodu mého přítele a člena Grand Ole Opry Joe Diffieho. Joe byl vynikající zpěvák, skladatel a osobnost, která zanechala velikou stopu v Country Music. Jeho průzračný hlas a unikátní styl zpěvu ho dělaly okamžitě rozpoznatelným. Budeme nám všem moc chybět.

R.I.P. Joe Diffie…

Zpět