Novinky

Tragédie při Country Festivalu v Kanadě ( 05.08.2009 )

Jeden člověk zemřel a několik desítek dalších bylo zraněno při country festivalu Big Valley Jamboree v provincii Alberta v Kanadě po té, co větrná smršť strhla podium.

V přesném počtu zraněných se ovšem media rozcházejí, některá tvrdí, že se jednalo o 60 jiná až o 75 zraněných. Nicméně dva zranění zůstávají v kritickém stavu. I v účinkujícím se novináři neshodli, zatímco česká media uvedla, že v tu dobu byla na podiu kanadská zpěvačka Jessie Farrell, americká media uvádějí, že v kritické chvíli vystupoval Billy Currington a jeden člen jeho bandu byl zraněn, jednalo se o basistu Alex Stevense, který zůstal půl hodiny zaklíněn ve spadlé konstrukci podia než ho záchranáři vyprostili, poté byl převezen na chirurgii kde mu byla ošetřena levá paže.

Po Billy Curringtnovi, který hrál poslední song svého setu, měl přijít na řadu Kevin Costner se svou skupinou Modern West. Kevin Costner včera oznámil, že se do Alberty vrátí aby tam uspořádal benefiční koncert na pomoc zraněným a rodině zemřelého fanouška.

 

 

Zpět
kurmiion (05.11. 2016)

1