Novinky

Doprovodné ceny ACM ( 08.04.2010 )

V úterý rozdělovala Academy Of Country Music takzvané doprovodné či nehlavní ceny. Mezi oceněnými jsou například Keith Urban či Marty Robbins. Jedná se o ceny, které nebudou vyhlašovány ani předávány v průběhu slavnostního večera 18.dubna. Vyhlášeny byly i ceny v muzikantských kategoriích.

Keith Urban si odnesl Jim Reeves International Award, která je udělována muzikantům za přínos country hudbě na mezinárodní úrovni. V minulosti tuto cenu dostali například Garth Brooks, Roy Clark, Buck Owens, Dolly Parton a další.

Cliffie Stone Pioneer Award je udělována průkopníkům country music v jejích začátcíh. Letos tuto cenu dostali Mel Tillis a Marty Robbins. I tuto cenu si v minulosti odnesly legendy jako například Johnny Cash, Charlie Daniels, Merle Haggard, George Jones,
Brenda Lee, Loretta Lynn, Willie Nelson, Tex Ritter, Conway Twitty, Porter Wagoner či sám Hank Williams a další.

Nejlepším autorům hudby a/či textů je udělována cena Poet’s Award, tu letos dostali Don Schlitz a Cindy Walker, zde jsou některá jejich díla a jména umělců, kteří jejich písně nahrávali:

Don Schlitz: Kenny Rogers - The Gambler,Randy Travis - On the Other Hand a Forever and Ever Amen,Keith Whitley - When You Say Nothing at All, The Judds - Rockin’ With the Rhythm of the Rain a další.

Cindy Walker: Bing Crosby - Lone Star Trail,Bob Wills - Cherokee Maiden a Bubbles in My Beer a You’re From Texas + 50 dalších songů, její písně nahrávali Ernest Tubb, Hank Snow, Gene Autry, Jim Reeves, Eddy Arnold, Ray Charles a mnoho dalších.

Filmům, které popisují či propagují country music je udělována Tex Ritter Award, tu letos jednoznačně získal Zlatými Globy a Oscary ověnčený snímek Crazy Heart s Jeffe Bridgesem.


A zde je přehled oceněných hudebníků:

TOP GUITARIST OF THE YEAR / Kytarista Roku - Brent Mason

TOP PIANO/KEYBOARD PLAYER OF THE YEAR / Pianista  Roku - Michael Rojas

TOP BASS PLAYER OF THE YEAR / Basista Roku - Michael Rhodes

TOP PERCUSSIONIST/DRUMMER OF THE YEAR Bubeník:Perkusista Roku  - Shannon Forrest

TOP STEEL GUITAR PLAYER OF THE YEAR / Steelkytarista Roku - Paul Franklin

TOP FIDDLE PLAYER OF THE YEAR / Houslista Roku - Stuart Duncan

TOP SPECIALTY INSTRUMENT(S) PLAYER Hráč na speciální nástroje Roku - Randy Scruggs

AUDIO ENGINEER OF THE YEAR / Zvukový Mistr Roku - Justin Niebank

PRODUCER OF THE YEAR / Producent Roku - Dann Huff  

Zpět
nqgupqmf (00.00. 0000)

1