Novinky

Glen Campbell má nominaci na Oscara ( 04.02.2015 )

Glen Campbell (* 22.4.1936) je nominován na Oskara za píseň “I’m Not Gonna Miss You”, kterou napsal společně Julian Raymondem pro dokument "Glen Campbell: I’ll Be Me", který monitoruje jeho poslední turné.

Poprvé se Glen Campbell objevil na stříbrném plátně v roce 1969 ve filmu "True Grit" (Maršál), kde si zahrál spolu s Johnem Waynem, který za tento film obdržel svého jediného oskara.

Tento hudební matador vystupoval a nahrával písně od konce padesátých let. Mezi jeho nejznámější hity patří například: "Gentle On My Mind", "Wichita Lineman", "Galveston", "Rhinestone Cowboy", či "Can You Fool".

V roce 2005 byl uveden do Country Music Hall Of Fame, o dva roky později do Musician's Hall Of Fame.

Na začátku roku 2011 mu lékaři diagnostikovali Alzheimerovou chorobu. Glen se rozhodl ukončit kariéru, a rozloučit se s fanoušky posledním albem, "Ghost On The Canvas", které podpořil rozlučkovým turné.

Od lonského roku je Glen Campbell hospitalizován v Sanatoriu pro pacienty trpící Alzheimerovou chorobou. V nedávném rozhovoru v časopisu Country Weekly, sdělila Glenova manželka Kim, že je v dobré náladě a byl dokonce schopen vrátit se domů, aby oslavil vánoce v rodinném kruhu.

Držíme Glenovi palce a přejeme mu aby si zlatou sošku letos odnesl.

Zpět