Novinky

Nová verze Friends In Low Places zrušena! ( 03.10.2015 )

Zdá se, že nadšení ohledně remaku klasické pecky Gartha Brookse "Friends In Low Places" bylo předčasné. Jak jsme informovali, slavný zpěvák nahrál novou verzi písně spolu s hosty Georgem Straitem, Keithem Urbanem, Jasonem Aldeanem a duem Florida Georgia Line a tato skladba se měla objevit na speciálním vydání desky "No Fences" u příležitosti výročí 25 let od jejího prvního vydání.

 Nyní je ale vše jinak. Vydavatelství zastupující původní autory totiž nedalo k vydání písně souhlas. Garth Brooks obvykle vydává různé boxsety a sběratelské edice svých starších alb za lidové ceny a dosud to dělal vždy tak, že se s původními autory domluvil na 50% slevě na běžné autorské honoráře. Vzhledem k mnohamilionovým prodejům totiž i tak vždy dostali královskou odměnu, navíc přihlédneme-li k tomu, že tito autoři dostávali nové honoráře za často více než 20 let staré písně. Díky tomu se například boxset "The Limited Series" s 5 CD a 1 DVD mohl prodávat ve Walmartu za 25 dolarů. 
 
Tentokrát ale Garth Brooks narazil a přestože již měl dojednanou smlouvu s jistým obchodním řetězcem na odběr 1 milionu kusů reedice "No Fences", autoři se snížením honoráře tentokrát nesouhlasili a celý projekt tak skončil v šuplíku. Postoj autorů je poměrně překvapivý, vezmeme-li v úvahu  již garantované prodeje 1 milionu kusů CD. V dnešní době  se totiž považuje za úspěch, když se nějakého CD prodá 100 kopií. Uvídíme tedy, jestli Garth Brooks bude úspěšný v dalším vyjednávání a zda nová verze "Friends In Low Places" někdy spatří světlo světa.
Zpět
iwgwgrcn (00.00. 0000)

1